Duży sportowy najemca w Parku Handlowym Bielany

2.7.2014

Markowa odzież i obuwie, sprzęt sportowy i akcesoria do ćwiczeń, hobby czy spędzania wolnego czasu – w Parku Handlowym Bielany powstanie duży sklep brytyjskiej firmy Sports Direct. W ten sposób oferta rozbudowywanego centrum wzbogaci się o unikalny i bardzo bogaty asortyment wyposażenia sportowego.

- W największym centrum handlowym w Polsce, jakim stanie się Park Handlowy Bielany po zakończeniu rozbudowy i modernizacji, nie może zabraknąć profesjonalnego sklepu sportowego ze sprzętem i odzieżą. Cieszymy się, że będzie to Sports Direct, dynamicznie rozwijająca się firma obecna w całej Europie. To gwarancja jakości oraz szerokiej gamy produktów i marek, a dla innych firm potwierdzenie, że Park Handlowy Bielany jest atrakcyjnym miejscem prowadzenia działalności – mówi Olaf Ratajczak, Head of Lease Department w Inter Ikea Centre Group Poland.

W nowej części galerii handlowej Sports Direct zajmie lokal o powierzchni 1873 m kw. Będzie oferował odzież i wyposażenie sportowe takich znanych marek jak m.in.: Nike, Adidas, Reebok, Umbro, Karrimor, Lonsdale, Dunlop i Slazenger. W sklepach Sports Direct można znaleźć duży wybór butów piłkarskich, butów do biegania, zestawów piłkarskich, odzieży fitness i nie tylko. To również stroje outdoorowe i bielizna dla dzieci i dorosłych. Natomiast sklep internetowy www.sportsdirect.com proponuje ubrania, akcesoria i sprzęt do wielu dyscyplin sportowych - nie tylko do gimnastyki, fitnessu, piłki nożnej, narciarstwa czy joggingu, ale choćby także do boksu, golfa, hokeja, squasha oraz snookera.

Grupa sprzedaży detalicznej SportsDirect.com posiada obecnie ponad 470 sklepów, w tym sklepy Sports Direct, Field and Trek, Lillywhites i Donnay International. Działa w Wielkiej Brytanii, Irlandii, Belgii, Francji, Portugalii, Holandii i Słowenii. W Polsce prowadzi sklepy w centrach należących do Inter IKEA Centre Group Poland (Parki Handlowe Targówek, Matarnia, Franowo) oraz w Gliwicach. Jej obecność w Parku Handlowym Bielany będzie doskonałym uzupełnieniem oferty rekreacyjnej obiektu (działalność nowoczesnego klubu Fitness Academy) i pozwoli przyciągnąć do centrum nową grupę klientów.

Według planów rozbudowany i zmodernizowany Park Handlowy Bielany przyjmie klientów w 2015 roku. Znacznie wzrośnie powierzchnia handlowa: z obecnych 80 tys. mkw. do niemal 150 tys. mkw. Będzie mógł zaoferować klientom około 200 sklepów, duży food court z restauracjami i kawiarniami, strefy spotkań skierowane do różnych grup oraz nowoczesne kino z 8 salami projekcyjnymi.