PR time w świecie nowoczesnej kosmetologii

29.10.2009

Wrocławska Agencja Public Relations PR time rozpoczęła współpracę z firmą CLARENA Polska, renomowanym dystrybutorem profesjonalnych kosmetyków i producentem sprzętu dla gabinetów kosmetycznych, salonów piękności i spa.

Agencja PR time powiększyła portfolio swoich klientów o jedną z najbardziej prestiżowych firm na rynku kosmetologii – Clarenę. Głównym celem współpracy jest doradztwo strategiczne w podejmowaniu działań wizerunkowych i promocyjnych klienta oraz prowadzenie kompleksowych prac z zakresu korporacyjnego PR. Agencja prowadzi biuro prasowe firmy i wspiera ją w bieżących kontaktach z dziennikarzami. Podpisanie stałej umowy o współpracę było poprzedzone realizacją audytu komunikacyjnego i opracowaniem strategii działań PR przez Agencję.

CLARENA jest jedną z większych, krajowych firm kosmetycznych. Od 10 lat specjalizuje się w obsłudze profesjonalnych gabinetów kosmetycznych, do których dostarcza nie tylko kosmetyki, ale też specjalistyczny sprzęt do zabiegów, urządzenia do mikropigmentacji, wyposażenie spa. Obsługuje ponad 5 tysięcy salonów kosmetycznych w całym kraju. jest pomysłodawcą i organizatorem profesjonalnych, cyklicznych szkoleń dla kosmetyczek, ogólnopolskich forów i imprez branżowych, stworzyła pierwszą w Polsce policealną szkołę o kierunku mikropigmentacja. Centra sprzedażowo – szkoleniowe Clareny działają we Wrocławiu, Warszawie, Krakowie i Szczecinie.

PR time jest firmą doradztwa komunikacyjnego i planowania strategicznego w zakresie PR. Oferuje kompleksowe usługi public relations, w tym komunikację korporacyjną, kryzysową, relacje z mediami, PR internetowe, monitoring mediów. Działa we Wrocławiu od 2004 roku, obsługując firmy zarówno z Dolnego Śląska, jak i całego kraju. Jako druga spoza Warszawy jest członkiem Związku Firm Public Relations.