Recykling na wystawie

18.3.2014

Nietypowa sesja zdjęciowa w demontowanym budynku dawnego sklepu IKEA, migawki z recyklingowych warsztatów w przedszkolach i ekologicznego konkursu szkolnego, pomysły telewidzów na „drugie życie” odpadów – to wszystko oglądać można na specjalnej wystawie w Parku Handlowym Bielany. Jest to fotograficzny zapis społeczno-edukacyjnej akcji „Recykling na wielką skalę”.

Przez ponad cztery miesiące Park Handlowy Bielany zapraszał swoich klientów i lokalną społeczność do wspólnego dbania o środowisko naturalne i wdrażania w życie ekologicznych rozwiązań – przede wszystkim w zakresie recyklingu odpadów. Teraz oglądać można efekty tych różnorodnych aktywności.

Duże plansze wystawowe prezentują informacje i ciekawostki związane z recyklingiem i prowadzoną rozbiórką starego sklepu IKEA, jak również bogaty materiał zdjęciowy z poszczególnych wydarzeń, które odbyły się w ramach „recyklingu na wielką skalę”. Są tu więc fotografie z oryginalnej sesji modowej (modelki noszą stroje zrobione z plastikowych butelek i makulatury, tłem sesji jest demontowany budynek), wybrane zdjęcia z recyklingowych warsztatów dla przedszkolaków i z ekologicznego konkursu dla podstawówek, a także prace młodych artystów, zainspirowanych hasłem akcji.

Wystawę oglądać można do połowy kwietnia w pasażu obok Domku Bielańczyka.