Rozbudowywany Park Handlowy Bielany z klubem Fitness Academy

5.6.2014

Już wkrótce mieszkańcy południowej części Wrocławia i okolic będą mogli korzystać nie tylko z multipleksu, ale także z nowoczesnej siłowni z zapleczem odnowy biologicznej i strefą Kids Play. Inter IKEA Centre Group Poland podpisała właśnie umowę najmu z siecią Fitness Academy. W rozbudowanym Parku Handlowym Bielany działać będzie klub premium o powierzchni prawie 1500 mkw.

Będzie to w pełni wyposażona siłownia podzielona na cztery strefy: strefę kardio, izotoniczną, ciężarów wolnych i półwolnych oraz treningu funkcjonalnego. Oprócz tego do dyspozycji klientów będą klimatyzowane sale do zajęć tanecznych i fitness oraz do zajęć rowerowych. Można będzie zapisać się na zajęcia grupowe, a także skorzystać z opieki instruktora i dopasowanego treningu personalnego.

Osoby wybierające Fitness Academy mogą liczyć na bogaty program różnych ćwiczeń, zarówno wzmacniających kondycję, jak i pozwalających zadbać o zdrowy kręgosłup czy po prostu zrelaksować się po pracy. W klubach tej sieci prowadzone są takie zajęcia jak m.in. step, ABT, pilates, body workout, zumba, TRX, indoor cycling, trening obwodowy, race basic czy nordic walking. Co ciekawe, w klubie, który otwarty zostanie w Parku Handlowym Bielany,  zainstalowane zostaną urządzenia SportsArt, wyposażone w Green System – innowacyjne rozwiązanie umożliwiające zasilanie lokalu w energię elektryczną, produkowaną przez ćwiczących podczas treningu. Nie zabraknie przestronnych szatni, a także saun i zaplecza odnowy biologicznej, pozwalającego zregenerować się po wysiłku lub po prostu zadbać o ciało i urodę.

Innym ważnym udogodnieniem będzie darmowa strefa Kids Play – miniprzedszkole ze specjalnym programem sportowo-edukacyjnym dla dzieci. Rodzice wybierający się na siłownię czy aerobik będą mogli pozostawić maluchy (od 3 roku życia) w sali zabaw pod opieką wykwalifikowanych animatorów.

Dzięki podpisanej umowie klub Fitness Academy w rozbudowanym Parku Handlowym Bielany będzie czwartym punktem sieci we Wrocławiu. Obecnie sieć Fitness Academy liczy pięć klubów w trzech miastach: Wrocławiu, Krakowie i Katowicach. Jej właścicielem jest Grupa Benefit Systems. W regionach, w których działa Fitness Academy, średnio w IV kwartale 2013 roku korzystało z kart MultiSport prawie 100 tys. pracowników firm i instytucji.