TK Maxx nowym najemcą w rozbudowanym Parku Handlowym Bielany

24.6.2014

Znana i popularna sieć TK Maxx otworzy swój sklep w rozbudowanym Parku Handlowym Bielany. Zarządzająca centrum handlowym Inter IKEA Centre Group Poland podpisała z grupą TJX Europe umowę najmu lokalu o powierzchni 2861 mkw.

To pierwsza lokalizacja TK Maxx obejmująca swym zasięgiem południe Wrocławia oraz jego okolice. Dzięki sąsiedztwu centrum handlowego z autostradą A4 i Autostradową Obwodnicą Wrocławia z oferty sklepu będą mogli korzystać nie tylko mieszkańcy stolicy Dolnego Śląska i okolic, ale również klienci z całego województwa oraz przyjezdni. Obecnie jest to największy pod względem powierzchni lokalu najemca z branży fashion, który działać będzie w rozbudowanym i zmodernizowanym Parku Handlowym Bielany.

TK Maxx to sieć sklepów oferująca szeroki wybór ubrań damskich, męskich, dziecięcych oraz butów, zabawek, akcesoriów i dodatków dla domu modnych marek – wszystko w cenach do 60% taniej od regularnych cen sprzedaży w Polsce i na świecie. Koncepcja firmy opiera się na unikatowym modelu off-price, który polega na sprzedaży produktów znanych marek i projektantów po okazyjnych cenach. Obecnie TK Maxx prowadzi działalność w ponad 400 sklepach w Europie oraz 23 w Polsce – sklep we Wrocławiu będzie 24 lokalizacją firmy w kraju. Dostępne w TK Maxx markowe produkty i odzież doskonale uzupełnią asortyment branży modowej i wyposażenia wnętrz, który pojawi się w powiększonej galerii Parku Handlowego Bielany.

Według planów rozbudowany i zmodernizowany Park Handlowy Bielany przyjmie klientów w 2015 roku. Znacznie wzrośnie powierzchnia handlowa: z obecnych 80 tys. mkw. do niemal 150 tys. mkw. Będzie mógł zaoferować klientom około 200 sklepów, duży food court z restauracjami i kawiarniami, strefy spotkań skierowane do różnych grup oraz nowoczesne kino z 8 salami projekcyjnymi.