Wrocławska klinika stomatologiczna nr 1 w Polsce

6.4.2011

Unident Union Dental Spa z Wrocławia zwyciężył w ogólnopolskim konkursie na najpiękniejszą klinikę stomatologiczną. Najwyższy światowy poziom usług i unikalny design wnętrz tego miejsca znacznie wcześniej docenili… polscy celebryci! Stałymi klientami Unident Union są m. in. znany stylista Tomasz Jacyków, a także najpiękniejsze gwiazdorskie małżeństwo - Karolina Malinowska i Olivier Janiak.

Do konkursu Top Design Kliniki Stomatologiczne 2010 zgłosiło się ponad 50 gabinetów z całego kraju. Kapituła oceniała nie tylko poziom usług, ale i warunki  w jakich przebywają pacjenci podczas leczenia. Wśród jurorów znaleźli się więc nie tylko eksperci w dziedzinie stomatologii, ale także znawcy architektury i projektanci. Swoich zwycięzców typowali także internauci oraz czytelnicy miesięcznika „Dobre Wnętrze”, którzy na daną placówkę głosowali w internecie i za pośrednictwem SMS-ów.

Wyniki konkursu zostały ogłoszone 26 marca 2011 roku – wrocławska klinika, oprócz prestiżowego tytułu Top Design, otrzymała bon o wartości 35 tys. zł, przeznaczony na wyposażenie gabinetów, w tym zakup implantów BIOMET 3i. Jurorzy byli zgodni, że jest ona nie tylko najpiękniejszą kliniką w Polsce, ale i najnowocześniejszą, gwarantującą światowy poziom leczenia.

- Realizacja projektu Unident Union Dental Spa najlepiej ze wszystkich kandydatów hołduje zasadzie, która mówi, że nasze samopoczucie kształtowane jest przez nasze otoczenie. Architektura jako nierozerwalna część tego otoczenia powinna wnosić w nie wartości nie tylko funkcjonalne, ale też estetyczne. Nie zapomnieli o tym projektanci tej kliniki, nadając przestrzeni nowy wymiar - oceniła Patrycja Zaczyńska z ADP ARCH LTD, członkini jury.

Wrocławską klinikę, jedną z najnowocześniejszych w Europie, zaprojektowała właścicielka, stomatolog i implantolog Iwona Gnach-Olejniczak, która zanim rozpoczęła budowę kliniki uczestniczyła w wielu konferencjach na całym świecie. Odwiedziła m.in. prestiżowe uniwersytety medyczne o międzynarodowej renomie, czerpiąc z ich doświadczeń wiedzę i wzorce. Miała okazję poznania najlepszych standardów nie tylko z zakresu nowoczesnej implantologii, ale również z urządzania i wyposażania tego typu placówek. Klinika mieści się w centrum Wrocławia, w sąsiedztwie parku Akademii Medycznej. W luksusowo urządzonych wnętrzach pacjenci objęci są wszechstronną opieką stomatologiczną z zakresu ortodoncji dorosłych bez usuwania zębów, chirurgii jamy ustnej, zaawansowanej implantologii, najnowocześniejszej stomatologii estetycznej oraz kompleksowego leczenia stomatologicznego.

- Unident Union Dental Spa jest ukoronowaniem mojej dwudziestoletniej pracy w zawodzie lekarza stomatologa. Od początku wiedziałam, że moja klinika musi być nie tylko miejscem pełnym harmonii i bezpretensjonalnego piękna. Priorytetem było uruchomienie w Unident Union najbardziej zaawansowanych technologii medycznych dostępnych na świecie – mówi Iwona Gnach-Olejniczak. -  Nagroda Top Design potwierdza, że udało mi się zrealizować marzenia o doskonałym połączeniu piękna z najwyższym światowym poziomem usług.

Budowa nagrodzonej siedziby Unident Union trwała 3 lata. Obiekt od 2008 roku służy blisko 5 tysiącom pacjentów, których klinika obejmuje opieką. To technologicznie zaawansowany budynek od podstaw projektowany na potrzeby medyczne. Oprócz luksusowych gabinetów stomatologicznych w budynku znajduje się sala konferencyjna na ponad 60 miejsc, w której odbywają się szkolenia dla stomatologów z całej Polski. Sala jest połączona audiowizualnie z całym obiektem, tak że odbywającą się konferencję można śledzić na ekranach plazmowych we wszystkich pomieszczeniach.

O klinice Unident Union Dental Spa

Założona przez Iwonę Gnach-Olejniczak działa we Wrocławiu już ponad 20 lat. Powstała w 1991 roku. Dysponuje najnowocześniejszym sprzętem światowej klasy oraz wysoko wykwalifikowaną kadrą specjalistów, którzy doskonalą swe umiejętności na najlepszych światowych uczelniach. Wrocławska klinika specjalizuje się w leczeniu ortodontycznym pacjentów dorosłych bez konieczności usuwania zębów, zaawansowanych zabiegach rekonstrukcji utraconej kości na potrzeby uzupełnienia brakujących zębów za pomocą implantów oraz wysokoestetyczną rekonstrukcją uśmiechu.

Iwona Gnach-Olejniczak wdrożyła projekt Dental Face Lifting - autorskie połączenia wielu dziedzin stomatologii z zabiegami nieinwazyjnej medycyny estetycznej, którego efektem jest uzyskanie młodszego i bardziej atrakcyjnego wyglądu. Unident Union oferuje także leczenie bólów głowy i  chrapania oraz zabiegi z zakresu medycyny estetycznej. Na miejscu można skorzystać również z wyjątkowych możliwości diagnostycznych kliniki – do dyspozycji pacjentów pozostaje zaawansowany technologicznie tomograf komputerowy wiązki stożkowej 3D-Kodak 9500, który pozwala na trójwymiarowe obrazowanie całej czaszki. Umożliwia to precyzyjną diagnostykę i planowanie najbardziej skomplikowanych zabiegów z zakresu chirurgii jamy ustnej  i implantologii, a także proces remodelingu ortodontycznego.

Z Unident Union Dental Spa od lat współpracuje na stałe grupa lekarzy cenionych w krajach Unii Europejskiej i USA, wśród których kluczowe znaczenie posiada stała współpraca z prof. R. Lazarra, lekarzem, twórcą systemu implantologicznego BIOMET 3i (Implants Innovation) w Palm Beach Garden na Florydzie. Klinika zatrudnia 20 osób.

Od 2008 roku klinika działa w nowym budynku przy ulicy Kochanowskiego we Wrocławiu. Ten obiekt został zbudowany od podstaw z myślą o komforcie pacjentów. Na 800 metrach kwadratowych powierzchni znajdują się doskonale wyposażone gabinety stomatologiczne i Medical Spa.

Najwyższą jakość usług kliniki rekomendują znane osobowości polskiego establishmentu. Pacjentami Unident Union Dental Spa są m. in. top modelka Karolina Malinowska oraz Olivier Janiak- osobowość telewizyjna, jak również Tomasz Jacyków, znany polski stylista, aktor Kuba Wesołowski, oraz koszykarz Robert Kościuk i znany piłkarz, Sebastian Mila.

Więcej: http://www.unidentunion.com/